Třísítný vibrační třídič

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem vibračního třídiče se tře-mi nakloněnými sítovými plochami, který je určený k třídění sypkých nerostných surovin. Cílem diplomové práce je v první řadě vypracovat konstrukční návrh s konkrétním srovná-ním různých konstrukčních řešení, a to s ohledem na vypočtené provozní parametry. Při ná-vrhu jsou uplatněny nejenom zkušenosti výrobce zařízení tohoto typu, ale také doporučení vycházející z výrobců příslušenství třídičů. Práce také obsahuje srovnání dvou typů pružné-ho uložení, které je jedním ze základních konstrukčních celků celého třídiče. Práce je konci-povaná od základů, přičemž důraz je kladen na jednoduchost a funkčnost zařízení.
This diploma thesis deals with the design of an inclined three-sided vibrating screen, which is designed for sorting bulk aggregates. The aim of the diploma thesis is primarily to make a construction design with a specific comparison of various design solutions, considering the calculated operating parameters. In the construction design, is used not only the experience of the manufacturer of this type of machine, but also recommendations based on the manu-facturers of screens component. The design also includes a comparison of two types of flex-ible mounting, which is one of the basic structural units of the entire vibrating screen. The thesis is conceived from the basics, with emphasis on the simplicity and functionality of the device.
Description
Citation
ŠVRČEK, J. Třísítný vibrační třídič [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jírů (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Diplomant prezentoval svou závěrečnou práci a odpověděl na otázky vedoucího i oponenta. Dále odpovídal na dotazy členů zkušební komise: 1) Zatížení závěsného oka. zodpovězeno 2) Porovnání konstrukčních a provozních výhod uložení třídících sítí (pružina vs. pružný a tlumící element ROSTA AG). zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO