Autonomní RC model lodi

Thumbnail Image
Date
Authors
Jevická, Barbora
ORCID
Advisor
Zuth, Daniel
Referee
Marada, Tomáš
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá prací na vývojovém kitu, který slouží pro RC model lodi. Základem jsou programovatelné mikrokontroléry Nucleo STM32, do kterých se zapojí další potřebné moduly. Cílem je testování jednotlivých komponent a vytvoření systému pro navigaci lodi a bezdrátovou komunikaci mezi ovladačem a lodí. Pro navigaci a určení směru lodi se používá GPS modul a kompas. Komunikuje se pomocí obousměrných bezdrátových modulů s anténou. RC model lodi lze přepínat mezi manuálním a autonomním režimem. Hlavním výsledkem této práce je autonomní pohyb lodi na předem určené GPS souřadnice a souběžná komunikace s uživatelem.
This Master’s thesis deals with working on development kit, which is used for RC ship model. The basis are programmable Nucleo STM32 microcontrollers, to which other used modules are connected. The goal is to test each component and create system for navigation of the ship and wireless communication between controller and ship. GPS module and compass are used to navigate and determine the direction of the ship. Controller and ship can communicate through bidirectional wireless modules with antenna. The RC ship model can be switched between manual and autonomous modes. The main result of this thesis is autonomous movement of the ship on to a predetermined GPS coordinates and parallel communication with the user.
Description
Citation
JEVICKÁ, B. Autonomní RC model lodi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dagmar Janáčová, CSc. (člen) prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Studentka odprezenovala hlavní výsledky své diplomové práce a zodpověděla otázky oponenta. Otázky komise: Jak bude loď vypadat. Nepřesnosti sekundové prodlevy. Výběr typu kompasu, náklady na komponenty.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO