Výroba součásti Dvojité koleno HTHT32/40 GI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem vstřikovací formy pro výrobu dvojitého kolena, které nachází své uplatnění v sestavě sifonu. Součást bude zhotovena z polypropylenu s obchodním označením Tatren HT 25 11. Velikost výrobní série je stanovena v počtu 100 000 kusů za 3 měsíce. Nejdříve je proveden rozbor zadané součásti s upřesněním její funkce a kritérií, která daná součást musí splňovat. Dále je zvolena vhodná technologie pro výrobu součásti. Na základě zvolené technologie je proveden rozbor teorie vstřikování a konstrukce forem. Následně je v praktické části proveden kompletní návrh vstřikovací formy včetně technologických výpočtů a simulací. Pro navrženou vstřikovací formu je zvolen vstřikovací stroj. Závěr diplomové práce tvoří technicko-ekonomické zhodnocení na výrobu dvojitého kolena.
The diploma thesis deals with the design of an injection mold for manufacturing double elbow, which finds its use in the siphon assembly. The part will be made of polypropylene with the trade name Tatren HT 25 11. The production batch size is set at 100,000 units in 3 months. Firstly, the analysis of the part is done including a detailed specification of its function and criteria that must be met by the component. Furthermore, a suitable technology for the production of the part is chosen. The theory of injection molding and mold design is made on the basis of the chosen injection technology. Subsequently, in the practical part is made a complete design of injection mold including technological calculations and simulations. An injection molding machine is chosen for the proposed injection mold. The conclusion of the thesis consists of technical - economic evaluation of the production of double elbow.
Description
Citation
KŘÍBALA, M. Výroba součásti Dvojité koleno HTHT32/40 GI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Barbora Kudláčová (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Student představil komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl otázky oponenta. Dále byly studentovi položeny následující dotazy: 1. Přichází v úvahu i jiný materiál pro výrobu dílce, než polypropylen? (otázka byla zodpovězena) 2. Vysvětlete, z čeho se skládá hrubá mzda operátora, kterou jste určoval v ekonomickém zhodnocení. (otázka byla částečně zodpovězena) 3. Jaký materiál byste navrhnul pro výrobu stejného dílce, který bude sloužit pro přenos znečištěného média o vyšší teplotě? (otázka byla zodpovězena) 4. Jaký je přínos inovovaného provedení navržené součástky? (otázka byla zodpovězena) 5. Jak dlouho trval proces od návrhu výroby po její praktickou realizaci? (otázka byla zodpovězena) 6. Vyjádřete se k přejaté tabulce 10 na str. 45 – síly uvedené v kilogramech. (otázka byla zodpovězena)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO