Geometrické struktury a objekty z hlediska aplikací v mechanice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se vztahuje na mechaniku kontinua a její provázání s vybranými směry moderní diferenciální geometrie, které se zabývají geometrickými strukturami a objekty. Jedná se především o tensory, bandly, variety a jety. První část je věnovaná samotné mechanice kontinua a jejímu popisu ve více oblastech, další se zabývají matematickými pojmy a jejich případnou aplikací v mechanice.
This Master's thesis relates to continuum mechanics and its connection with selected directions of modern differential geometry, which deal with geometric structures and objects. These are mainly tensors, bundles, varieties and jets. The first part is devoted to the mechanics of the continuum itself and its description in several areas, others deal with mathematical concepts and their possible application in mechanics.
Description
Citation
AMBROZKOVÁ, A. Geometrické struktury a objekty z hlediska aplikací v mechanice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Zdeněk Pospíšil, Dr. (předseda) prof. Aleksandre Lomtatidze, DrSc. (místopředseda) doc. Mgr. Jaroslav Hrdina, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Libor Žák, Ph.D. (člen) doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Diplomantka odprezentovala výsledky své diplomové práce zabývající se použitím geometrických struktur zejména v mechanice kontinua. Otázka oponenta doc. RNDr. Miroslava Kureše, Ph.D. na působení jetové grupy na bandl repreů druhého řádu byla zodpovězena uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO