Interpret Petriho sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá konceptem formalismu Petriho sítí, který umožňuje zkoumat dynamické chování paralelních a nedeterministických systémů. Dále se práce zabývá jeho variantou Objektově orientovaných Petriho sítí (OOPN), jejímž cílem je usnadnit proces modelování systémů objektově orientovaným přístupem. Cílem této diplomové práce je navrhnout vnitřní reprezentaci modelů OOPN vhodnou pro efektivní interpretaci a implementovat překladač z jazyka PNtalk do vnitřní reprezentace. Následně pak navrhnout a realizovat interpret modelů OOPN, který bude umožňovat provádění simulace běhu těchto modelů s tím, že výsledný interpret musí také kromě objektů Petriho sítí umět pracovat i s vybranou podmnožinou objektů z jazyka Java.
This thesis deals with the concept of the formalism of Petri nets, which allows to investigate the dynamic behavior of parallel and nondeterministic systems. Furthermore, this deals with its variant of Object-Oriented Petri Nets (OOPN), which aims to facilitate the process of modeling systems with an object-oriented approach. The aim of this master thesis is to design an internal representation of OOPN models, which is suitable for efficient interpretation and implement compiler from PNtalk language into the internal representation. Subsequently, design and implement an OOPN model interpreter using this internal representation of models, which in addition to Petri net objects, must also be able to work with a selected subset of objects from the Java language.
Description
Citation
BLAŽEK, T. Interpret Petriho sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Matěj Grégr, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jak byste realizoval oboustranné komunikační propojení interpretu s libovolnými Java objekty? Motivačním príkladem může být realizace serverové části webové aplikace pomocí OOPN. Jak zpracováváte asynchronní požadavky zvenku do Petriho sítě?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO