Nástroj pro práci s Objektově orientovanými Petriho sítěmi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o vývoji a použití grafického editoru objektově orientovaných Petriho sítích implementovaných v jazyce PNtalk. Nejprve jsou zde popsány Petriho sítě rozšiřující se s postupem času. Navazuje na ně popis objektově orientovaného paradigma. Dále je zde popsána struktura objektově orientovaných Petriho sítí v implementaci PNtalku. Dále práce uvádí popis návrhu aplikace, kde je uvedena struktura celé aplikace z několika pohledů. Hlavní motivací pro vytvoření tohoto nástroje je snaha zpřístupnit objektově orientované Petriho sítě jejich uživatelům. Aplikace byla implementována ve frameworku JavaFX a celý postup je uveden v následující kapitole spolu s testováním. Výsledek práce je prezentován v příkladech obsažených v poslední kapitole, která obsahuje i podrobný manuál pro ovládání aplikace. Výsledný nástroj ve spolupráci s PNtalk serverem dovoluje uživatelům pohodlnější práci s OOPN a jejich vizuální podobou.
This work deals with the development and use of a graphical editor of object-oriented Petri nets implemented in the PNtalk language. First, Petri nets that expand over time are described here. They are followed by a description of the object-oriented paradigm. Next, the structure of object-oriented Petri nets in the implementation of PNtalk is described here. Further work presents a description of the application design, which shows the entire structure of the application from the perspective of views. The main motivation for creating this tool is the effort to make object-oriented Petri nets accessible to their users. The application was implemented in the JavaFX framework and the whole procedure is given in the following chapter together with testing. The result of the work is presented in the examples contained in the last chapter, which also contains detailed manuals for controlling the application. The tool in cooperation with the PNtalk server enables users to work more pleasantly with OOPN and their visual appearance.
Description
Citation
NEUŽIL, A. Nástroj pro práci s Objektově orientovanými Petriho sítěmi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jaké modifikace a rozšíření doporučujete realizovat, pokud na Vaši práci bude někdo navazovat? Je možné po zkušenostech doporučit vylepšení protokolu pro pro debugging a monitoring? 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO