Překlad XTR výstupu nástroje UPPAAL do uživatelsky přívětivé reprezentace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce seznamuje s nástrojem Uppaal. Popisuje principy a možnosti modelování a analýzy systémů pomocí tohoto nástroje. Dále se blíže zabývá formáty souborů, které nástroj Uppaal používá. Strukturou souboru XML, sloužící pro uložení vytvořených systémů, formátem XTR, který nástroj používá k ukládání simulačních běhů, a formátem IF, který je nutný k porozumění obsahu souboru ve formátu XTR. V textu je zmíněna i dostupná programová podpora pro práci s těmito formáty. Další částí, kterou se tato diplomová práce zabývá, já návrh uživatelsky přívětivé reprezentace simulačních běhů spolu s návrhem a implementací aplikace, která provádí překlad simulačních běhů nástroje Uppaal do navržené reprezentace. Na konci práce je zmíněno možné pokračování v projektu spolu s hodnocením navržené reprezentace a aplikace pro překlad.
The master's thesis introduces the Uppaal tool. It describes the principles and possibilities of modeling and analysis of systems using this tool. It also discusses in more detail the file formats that Uppaal tool uses. The structure of the XML file used to store created systems, the XTR format, which Uppaal uses to store simulation traces, and the IF format, which is necessary to understand the contents of the file in XTR format. The text also mentions available software support for working with these formats. Next part of this master's thesis is about designing user-friendly representation of simulations traces, along with designing application that translates simulation traces into designed representation. At the end of this thesis, the possible continuation of the project is mentioned together with the evaluation of the designed representation and the application.
Description
Citation
MAZÁNEK, A. Překlad XTR výstupu nástroje UPPAAL do uživatelsky přívětivé reprezentace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem mění navržený nástroj práci s programem UPPAAL? Co myslíte tím, že se JSON dá dále zpracovávat optimalizovanými algoritmy? Proč považujete JSON za uživatelsky přívětivou reprezentaci? Zdokumentoval jste formát XTR? Existují jiné nástroje, které převádí XTR do jiných formátů? Obsahuje výsledný JSON více informací než zdrojový XTR?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO