Paměťový subsystém v SystemC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a implementací paměťového subsystému pro simulaci procesoru. Paměťový subsystém je navržen s pomocí principu modelování na úrovni transakcí. Implementace je provedena v jazyce C++ s využitím knihovny SystemC. Simulace procesoru je převzata ze simulátoru společnosti Codasip. Cílem je vytvoření funkčního propojení procesoru a paměti uvnitř simulátoru. Toto propojení podporuje komunikační protokoly sběrnic AHB3-lite, AXI4-lite, CPB a CPB-lite. Nová implementace tohoto propojení a paměti je zakomponována zpět do původního simulátoru. Výsledný simulátor je otestován pomocí jednotkových testů.
This thesis deals with the design and implementation of a processor simulation memory subsystem. The memory subsystem is designed using the Transaction Level Modeling approach. The implementation is done in C++ language utilizing the SystemC library. The processor simulation is adopted from the Codasip company simulator. The objective is to create a functional connection between the processor and the memory inside the simulator. This connection supports communication protocols of AHB3-lite, AXI4-lite, CPB, and CPB-lite buses. The new implementation of the aforementioned connection and the memory is integrated into the original simulator. The resulting simulator is tested using unit tests.
Description
Citation
MICHL, K. Paměťový subsystém v SystemC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm výborně. Otázky u obhajoby: Jaké všechny kroky je potřeba udělat pro přidání dalšího komunikačního protokolu? Jaké zrychlení je očekáváno u IA simulace v případě, že by se implementovala optimalizace spočívající v použití jen jednoho payload objektu pro celý simulátor? Používal jste nějakou techniku automatizovaného testování zdrojových kódů? Jakým způsobem jste řešil validaci vytvořeného modelu na bázi standardu TLM?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO