Vícesvodová rozhodovací pravidla v detekci komplexů QRS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
QRS komplex je nejvýraznější složkou EKG signálu. Detekce QRS komplexu je prvním krokem k analýze EKG signálu. Slouží jako výchozí bod k rozměření celého signálu. V této práci je realizován detektor založený na jednosvodové detekci a detektor založený na vícesvodové detekci. Oba detektory jsou navrženy v programovém prostředí Matlab. Detektory využívají charakteristický strmý sklon QRS komplexu k jeho detekci. Detektory byly testovány na CSE databázi.
QRS complex is the most significant component of the ECG signal. Detection of the QRS complex is the first step to analyze the ECG signal. It serves as a starting point to measure out of the signal. The single-lead detector and the multi-lead detector are carried out in this work. Both detectors are designed in Matlab. The detectors use the characteristic steep slope of the QRS complex to its detection. The detectors were tested on the CSE database.
Description
Citation
ŠIKNER, T. Vícesvodová rozhodovací pravidla v detekci komplexů QRS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázka oponenta byla zodpovězena. Do diskuze se zapojili Doc. Chmelař a Prof. Jan. Student zodpověděl otázky komise. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO