Optimalizace výrobního procesu s využitím prediktivní simulace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou současné podoby výrobního procesu a návrhem na jeho zlepšení za použití prediktivní simulace. V teoretické části práce jsou popsány základní pojmy spojené s procesním řízením organizace. Dále je teoretická část zaměřena na výrobní procesy a metodiku simulačních projektů spojených s tvorbou digitálního dvojčete procesu. V analytické části je nejprve představen výrobní podnik a je zde provedena globální analýza procesů. Poté je zde zanalyzován konkrétní výrobní proces, který bude optimalizován. V části návrhové jsou popsány simulační modely současné i navrhované podoby procesu a jsou zde zhodnoceny přínosy navrhovaného řešení.
This bachelor's work looks at analysing the current form of the manufacturing process and proposing to improve it using predictive simulation. The theoretical part of the work describes the basic concepts associated with the organisation's procedural management. Furthermore, the theoretical part focuses on the production processes and methodology of simulation projects associated with the creation of the process's digital twin. In the analysis section, the production business is first presented and a global process analysis is carried out. A specific production process, which will be optimised is then analysed here. The design section describes simulation models of the current and proposed form of the process and evaluates the benefits of the proposed solution.
Description
Citation
PECHÁNEK, D. Optimalizace výrobního procesu s využitím prediktivní simulace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-17
Defence
prof. Koráb (poznámka): Bakalářská práce má charakter diplomové práce. Nejen z hlediska obsahu a hmotnosti, ale také z hlediska potenciálu. Ing. Ptáček: Společnost je součástí nadnárodní skupiny. Jaké? Nejedná se o dceřinou společnost automobilky? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO