Optimalizace procesu zásobování výrobní linky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá optimalizací procesu zásobování výrobní linky podniku JKVB, s. r. o. Vychází z analýzy procesu zásobování a zaměřuje se na nalezení jeho úzkých míst. V rámci řešení je navržena metodika stanovení optimálního množství materiálu na lince včetně její aplikace. Celý návrh je vyhodnocen čtyřmi kritérii. Jsou jimi návratnost investice, produktivita práce, ergonomie a úspora místa.
The bachelor's thesis deals with the supply process optimization of the production line in the JKVB, s. r. o. company. It is based on the analysis of the supply process and focuses on finding its bottlenecks. As part of the solution, a methodology for determining the optimal amount of material on the line, including its application, is proposed. The whole proposal is evaluated by four criteria. These are return on investment, work productivity, ergonomics and space saving.
Description
Citation
KREMZOVÁ, J. Optimalizace procesu zásobování výrobní linky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-17
Defence
otázky oponenta - zodpovězeno prof. Koráb: Udělala jste analýzu a vyšla vám produktivita 96 %. Co si pod tím mám představit? Co ty zbylé 4 %? - zodpovězeno prof. Koráb: Když mistři ráno řeknou, že těch 100 % bude trochu jiné číslo, uděláte znovu analýzu a vyjdou vám opět 4 %? - zodpovězeno doc. Putnová: Šetříte nejen čas, ale i námahu lidí. Zajímalo by mě, jestli to téma, které jste zpracovávala, bylo zadání té firmy, nebo jste tam přišla a uviděla možnost pro inovaci? - zodpovězeno doc. Putnová: Když se připravuje výrobní linka, dělají se modely, které ověří ergonomii, časové studie a třeba i možnost záskoku jednotlivých lidí? - zodpovězeno doc. Putnová: Simulace modelové linky nebo procesu existují, je to tak? Když je složitější výroba, dá se to nasimulovat tak, aby se to nemuselo opravovat např. prostřednictvím bakalářské práce? - zodpovězeno Ing. Ptáček: Když jste počítala návratnost, pracovala jste s pořizovací cenou regálu. Co jste do pořizovací ceny regálu zahrnovala? - zodpovězeno Ing. Ptáček: Věděla byste, jaký je rozdíl mezi pořizovací cenou a cenou pořízení? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO