Pokročilé materiály, technologie výroby a zkoušení hi-tech dílů pro vývoj kosmických zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato závěrečná práce se zabývá požadavky na výběr, zpracování a nakládání s materiály pro potřeby kosmického průmyslu, který podléhá přísným pravidlům dle požadavků ECSS standardů. Práce je zaměřena na konkrétní materiály a jejich zpracování použité pro projekt miniaturního tepelného spínače. Výstupem je shrnutí podstatných požadavků, vytvoření přehledu dostupných zdrojů informací a možných dodavatelů a návrh výrobního plánu součásti.
This bachelor thesis summarizes requirements on selection, processing and general management with materials used in space industry which subjects to strict regulations given by ECSS standards. The thesis is focused particularly on materials and their processing used in miniature heat switch project. Outcome of the work is a summary of essential requirements, establishment of accessible sources of information and potential suppliers list and proposition of a manufacturing plan of a component.
Description
Citation
ČUDA, A. Pokročilé materiály, technologie výroby a zkoušení hi-tech dílů pro vývoj kosmických zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Juračka, Ph.D. (předseda) Ing. Robert Popela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Augustin, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Šplíchal, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Zikmund, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
Student prezentoval svoji práci v rámci stanovené doby a odpověděl na všechny otázky oponenta. K bakalářské práci a její prezentaci byly položeny následující otázky: 1) Jaký je rozdíl mezi "modulus of elasticity" a "modulus of rigidity" 2) Jaké jsou podmínky pro skladování velmi čisté bzkyslíkaté mědi? 3) Jaký je poměr literárních zdrojů poskytnutých vedoucím práce? Student odpověděl velmi dobře na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO