Sestavení konsolidované účetní závěrky pro zvolený koncern

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku konsolidované účetní závěrky vybraného koncernu a zhodnocení vlivu rozšíření konsolidačního celku na jeho ekonomickou situaci. První část práce obsahuje teoretická východiska pro sestavení konsolidované účetní závěrky. V druhé části je představen vybraný koncern a zhodnocena jeho ekonomická situace. Aplikací teoretických poznatků jsou sestavena konsolidační pravidla a nová konsolidovaná účetní závěrka rozšířená o novou dceřinou společnost. V závěru práce je zhodnocen dopad rozšíření konsolidačního celku na jeho ekonomickou situaci.
The master´s thesis focused on the issue of consolidated financial statemant of chosen enterprise and evalution of influence on spreading consolidated unit on its economic situation. The first part of a thesis consists of theoretic solutions for preparation of financial statements. There is introduced chosen concern and evaluated its economical situation in second part. By an application of theoretic findings are formed a consolidated rules and a new financial statement spread with a new subsidiary. Finally there is evaluated a consequence of spreading consolidated unit on its economical situation.
Description
Citation
PEKÁRKOVÁ, M. Sestavení konsolidované účetní závěrky pro zvolený koncern [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Otázky oponenta: odpovězeno. doc. Ondřej Žižlavský: Došlo skutečně k sestavení konsolidace podnikem? Odpovězeno, jedná se pouze o modelovou situaci. Ing. Jan Pěta: Jak jste stanovila hodnotu kupované společnosti? Byla převzata účetní hodnota. Jak jste vypočítala podíly ve vertikální analýze nákladů? Odpovězeno s výhradami. Ing. Pavel Svirák: Jaké má účetní období matka? Byl aplikován princip zpětné fúze? Ne, nebyl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO