Hodnocení výkonnosti společnosti s využitím Balanced Scorecard

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou hodnocení výkonnosti vybrané společnosti s využitím metody Balanced Scorecard. První část práce obsahuje cíle, metodiku a teoretická východiska pro danou problematiku. Další část je věnována představení vybrané společnosti, strategické a finanční analýze. V závěrečné části na základě výstupů provedených analýz je zpracován návrh implementace modelu BSC za účelem zvýšení výkonnosti společnosti.
The diploma thesis deals with the issues of evaluating the performance of a selected company using the Balanced Scorecard method. The first part of the thesis contains the goals, methodology, and theoretical basis for the issues. The next part is devoted to the introduction of the selected company, strategic and financial analysis. In the final part, based on the outputs of the analyzes, a proposal for the implementation of the BSC model is prepared in order to increase the performance of the company.
Description
Citation
ŠTOLLEROVÁ, R. Hodnocení výkonnosti společnosti s využitím Balanced Scorecard [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-17
Defence
Otázky vedoucího: nejsou Otázky oponenta: Jak byste eliminovala nízkou podporu či odpor zaměstnanců při zavádění Balanced Scorecard do společnosti? Zodpovězeno. Proč doporučujete, aby se společnost zaměřila na získávání zpětné vazby od zákazníků právě především pomocí internetových recenzí namísto telefonických anket? Zodpovězeno. Hanušová, CSc.: Nezvažovala jste, že by společnost investovala její nerozdělený zisk do jiné oblasti podnikání než do automobilového průmyslu, která by jim mohla pomoci zmírnit současné problémy? A pokud byste to zvažovala, do jaké oblasti by společnost mohla investovat? Částečně zodpovězeno. Svirák, Dr.: Co znamená navrhovaná vícestupňová kontrola? Jak by jste to chtěla realizovat bez náboru pracovníků? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO