Vliv rozšíření konsolidačního celku na jeho ekonomickou situaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku konsolidované účetní závěrky a zhodnocení vlivu rozšíření konsolidačního celku na jeho ekonomickou situaci. První část práce obsahuje teoretické poznatky, které jsou pro dané téma práce stěžejní. Následně je analyzována současná ekonomická situace koncernu spolu s oceněním nově pořízeného obchodního podílu. Na závěr je sestavena nová konsolidovaná účetní závěrka a poté je provedena komparace původního stavu s nově vzniklým rozšířeným konsolidačním celkem.
The master's thesis focuses on the issue of consolidated financial statements and the evaluation of the impact of the widening of the consolidated group on its economic situation. The first part of the thesis includes theoretical knowledge that are crucial for the consolidated financial statement. Afterwards, the current economic situation of the consolidated group is analyzed together with the valuation of the newly acquired business share. Finally, there are a new consolidated financial statements proposed and then the original state is compared with the newly extended consolidated group.
Description
Citation
SUCHÁ, M. Vliv rozšíření konsolidačního celku na jeho ekonomickou situaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-17
Defence
Otázky oponenta: odpovězeno. prof. Mária Režňáková: Jedná se o skutečně provedenou akvizici? Jedná se o zpracování fiktivní akvizice a jejích dopadů. Ocenění na základě analýzy výnosů Vám vyšlo významně výšší, než je účetní hodnota, co způsobuje tento rozdíl? Odpovězeno s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO