Analýza a optimalizace nákladového plánu ve vybrané společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá rozborem nákladového plánu společnosti Gebauer a Griller Kabeltechnik, spol. s r.o. za třetí kvartál vybraného nákladového střediska. Jsou popsány veškeré kalkulace a hotový nákladový plán je porovnán se skutečností. Na základě toho jsou poté navrženy doporučení pro optimalizaci plánu a eliminaci odchylek.
This diploma thesis deals with analysis of cost planning in company Gebauer a Griller Kabeltechnik, spol s r.o. for third quartal of chosen cost centre. There are described all calculations and final cost plan is compared with actual data. On base of this are proposed recommendations for optimization of cost planning and elimination of deviations.
Description
Citation
HRŮZOVÁ, L. Analýza a optimalizace nákladového plánu ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Otázky oponenta: odpovězeno. Ing. Jan Pěta: V práci uvádíte odlišný účet pro příplatky za noční, odpolední směnu apod. a pro příplatky za přesčasy ze zákona, vysvětlete toto rozdělení. Odpovězeno. Vysvětlete položku docházkový bonus. Odpovězeno. Uvedla jste, že HR určuje počet zaměstnanců na jednotlivých odděleních, skutečně tomu tak je? Vysvětleno. doc. Ondřej Žižlavský: Jaké je využití docházkového bonusu v současné situaci (epidemie koronaviru)? Odpovězeno. Ing. Roman Ptáček: Jaká je časová náročnost uvedených opatření a jaký je jejich vliv na nákladovost? Odpovězeno. prof. Režnáková: Ekonomicky vyhodnoťte Vaše návrhy. Jak jsou významné odchylky plánu od skutečnosti? Mají zjištěné odchylky vliv na zvýšení nákladů nebo jsou nákladově neutrální? Odpovězeno částečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO