Využití controllingu v podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Záměr diplomové práce je popsat controlling a jeho funkci v reálném podniku. Konkrétně se zaměřuje na oblast nákladů odchylek a analýzu jejich vzniku. Teoretická část slouží jako východisko pro pochopení reálných procesů v podniku, a na ně navazuje jejich zhodnocení a návrhy na zlepšení v oblasti řízení nákladů.
The purpose of the thesis is to describe controlling and its function in a real company. Focus is specifically on the cost of imbalances and the analysis of their origin. The theoretical part serves as a basis for understanding the real processes in a company, followed by their evaluation and proposals for improvements in the scope of cost management.
Description
Citation
BENCOVÁ, M. Využití controllingu v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Otázky oponenta: odpovězeno. Ing. Pavel Svirák: Jaká je struktura zaměstnanců v podniku? Odpovězeno. Ing. Jan Pěta: Váš návrh je sjednocení délky plánovaného období. Má sezónnost u této společnosti vliv na vyráběné množství? Bude výroba v létě srovnatelná s tou v zimním období? Odpovězeno. prof. Mária Režňáková: Jak jste počítala kvalitativní a kvantitativní odchylku? Vysvětlete pyramidální rozklad ve Vaší práci. Kdo v současnosti provádí kontrolu kvality výrobků? Odpovězeno s výhradou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO