Dopady ATAD na zdaňování příjmů zahraničních společností ovládaných daňovým rezidentem ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá dopady směrnice ATAD na zdaňování příjmů plynoucích zahraničním společnostem, které jsou ovládané rezidentem ČR – právnickou osobou. Popisuje, analyzuje a systematizuje současný právní stav a změny, které vyvolala implementace pravidel pro ovládané zahraniční společnosti do tuzemské legislativy. Obsahuje návrh metodiky pro aplikaci pravidel z pohledu českého poplatníka daně z příjmů.
This diploma thesis deals with the impact of the ATAD on the taxation of income of foreign companies controlled by a Czech resident – a legal entity. It describes, analyzes and systematizes the current legal situation and changes introduced into the area by the implementation of rules for controlled foreign companies into domestic legislation. This thesis includes a draft of the methodology for the application of rules from the perspective of the Czech corporate income taxpayer.
Description
Citation
KRČMOVÁ, M. Dopady ATAD na zdaňování příjmů zahraničních společností ovládaných daňovým rezidentem ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno. Ing. Pavel Svirák: Kde uvádíte ve Vaší práci návod pro aplikaci CFC? Odpovězeno, v příloze. Existuje i jiný způsob, jak dosáhnout stejných cílů, než jsou CFC pravidla (než je omezení zákonnnými pravidly)? Odpovězeno. Ing. Jan Pěta: V čem jsou výhody CFC pravidel oproti SZDZ? Odpovězeno s výhradami. prof. Mária Režnáková: Jaké jsou dopady CFC pravidel na výsledky podniku? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO