Úprava multicyklonu za biomasovým kotlem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá úpravami multicyklónu, které vedou ke zlepšení jeho odlučivosti tuhých částic. Práce začíná teoretickou části, kde jsou předvedeny vlastnosti a druhy odlučovačů tuhých znečišťujících látek se zaměřením na cyklónové odlučovače. V praktické části práce je nejdříve proveden výpočet odlučivosti a tlakové ztráty konkrétního multicyklónu. Následně je vysvětlen problém s odlučováním a jsou představeny a zhodnoceny úpravy, které mohou tento problém eliminovat. V poslední a hlavní části práce je vytvořen projekční návrh odsávání spalin z multicyklónu obsahující návrh potrubní trasy a výběr spalinového ventilátoru.
The diploma thesis deals with multitube cyclone changes leading to improve separating efficiency of solid particles. The thesis begins with theoretical part, in which the attributes and types of solid particle separators focusing on cyclones are presented. The practical part begins with separating efficiency and pressure drop calculation of the specific multitube cyclone. Subsequently the separating problem is explained and the changes leading to eliminating this problem are presented and evaluated. In the last and main part of thesis the design project including piping design and fan choice is created.
Description
Citation
VAFEK, P. Úprava multicyklonu za biomasovým kotlem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Milčák (člen) Ing. Milan Kořista, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Caha (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
Student odpověděl na všechny otázky oponenta a okomentoval jeho připomínky. Dále přišly otázky komise: Okomentujte návrh potrubí a dalších částí. Co za parametry popílku byly zadány, aby se odlučivost dala spočítat? Byla vaše úprava testována nějakým zůsobem? Komise se shodla na hodnocení závěrečné práce velmi dobře, B.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO