Aplikace rozšířené reality v údržbě výrobních strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem aplikace rozšířené reality v údržbě obráběcích strojů. Práce obsahuje část rešeršní a část návrhovou. V první části diplomové práce je shrnuta problematika rozšířené reality z obecného hlediska. Součástí je i představení předních výrobců této technologie. Praktická část práce se zabývá návrhem aplikace. Je shrnut myšlenkový proces návrhu od tvorby databáze po výsledný prototyp. Je uvedeno několik možných řešení a z nich je vybráno nejvhodnější. Závěr práce je věnován diskuzi dosažených výsledků a praktickým doporučením.
The master's thesis deals with the design of an augmented reality application for production machine maintenance. The thesis consists of two parts: the theoretical and the design part. The first part of the thesis summarizes the subject matter of augmented reality from a general point of view. It also includes an overview of leading manufacturers. The practical part of the thesis deals with application design. It contains the thought process from the database creation to the final prototype. Several possible solutions are listed, and the most suitable one is selected. The conclusion of the thesis contains a discussion of the results obtained, and practical recommendations for future uses.
Description
Citation
BLAHA, J. Aplikace rozšířené reality v údržbě výrobních strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
V rámci DP zazněly tyto informace: - Cíle DP - Co je to rozšířená realita. - Jak byla navržena aplikace, jaká knihovna byla použita - Princip funkce - mobilní manuál stroje - Co je schopna si obsluha promítat - Jaké jsou poruchové stavy - Dodatečné funkce - Jaké je použití - Ukázka aplikace formou obrázku - Shrnutí - odpovědi na dotazy oponenta. Odpovídáno na dotazy: - Proč vybráno takové téma? - Databáze - nechybí v odpovědi oponenta ještě nějaký typ databáze? Odpověď objektová - dotaz - čím se vyznačuje? - Údržba vs. zjišťování aktuálních stavů stroje - běžná nebo prediktivní údržba - jde práce vstříc běžné nebo prediktivní údržbě? - csv jako databáze - jak je to tam ukládáno v csv databázi? Aplikace je pro daný stroj, nebo univerzální? - srovnávání databází v DP
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO