Tepelné zpracování litiny s kuličkovým grafitem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vlivem tepelného zpracování na strukturu a vlastnosti litiny s kuličkovým grafitem. V první části je vypracována teoretická rešerše, ve které jsou popsány základní vlastnosti litiny s kuličkovým grafitem a představena jednotlivá tepelná zpracování. Součástí práce je experiment zabývající se feritizačním žíháním a jeho vlivem na strukturu.
The bachelor thesis is focused on heat treatment and influence on the structure and properties of ductile iron. In the first part there is a description of the basic properties of ductile iron. Then the various types of heat treatment are presented. There is an experiment included focused on ferritisation annealing and its influence on the structure.
Description
Citation
VÁVROVÁ, V. Tepelné zpracování litiny s kuličkovým grafitem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc. (předseda) doc. Ing. Libor Čamek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Antonín Záděra, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaňa, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Pernica, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Krutiš, Ph.D. (člen) Ing. Libor Zemánek (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
Studentka Veronika Vávrová svou prezentací seznámila zkušební komisi s obsahem práce. Práce byla přednesena ve stanoveném čase. Po prezentaci a přečtení posudků práce byla studentka vyzvána k zodpovězení otázek oponenta, které zodpověděla. K práci byly vzneseny připomínky a následující otázky: Jaký velmi důležitý prvek je používán k legování litin? zodpovězeno Jakým způsobem byla provedena modifikace? Zodpovězeno Čím byly vzorky leptány?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO