Konstrukční návrh testovacího zařízení pro automobilové zásuvky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem diplomové práce je konstrukční návrh testovacího zařízení na kontrolu elektrických automobilových zásuvek dle požadavků zákazníka. Testovaná elektrická zásuvka se bude testovat pomocí elektrického, mechanického a kamerového testu. Diplomová práce je rozdělena na rešeršní část popisující základní prvky v konstrukci elektromobilů, a jednotlivé typy elektrických zásuvek v elektromobilech, a praktickou část popisující konstrukční návrh samotného testovacího zařízení.
The topic of this thesis is the design of a testing device for checking electrical car sockets according customers’ requirements. The electrical socket shall be tested by electrical, mechanical and camera tests. The diploma thesis is divided into two main parts, first is a part describing the basic elements in the construction of electric vehicles, and describing types of electric sockets in electric vehicles, and second, a practical part describing the design of a testing device.
Description
Citation
HOTOVÝ, M. Konstrukční návrh testovacího zařízení pro automobilové zásuvky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
Student začal prezentaci zadáním DP. Popisuje konstrukce automobilní zásuvky a její složení. Testovaných bude až 5-ti zásuvek. Dále student popisuje koncept testování automobilových zásuvek. Student prezentuje vlastní práci: lineární vedení a vozík s otočným lůžkem. Student popisuje kamerový test a požadavky na ní. Student pokračuje prezentaci mechanického a elektrický test. Student komentuje výslední 3D model. Student hodnotí vlastní práci. Student odpovídá na otázku oponenta na plánování životnosti a plánování pracovní životnosti zařízením. Dotaz byl odpovězen správně. Komise se ptá na systémový rozbor konstrukčního návrhu. Student odpovídá správně. Komise se ptá na přesnost výroby zásuvky a na mechanickou kontrolu. Komise se ptá na měřici jednotku(hrot). Jaký je použitý řídicí systém. Odpovídá Beckhoff. Komise se dále ptá na signály z daného měřicího systému. Student odpovídá O nebo 1 a pak napětí, proud. Komise se ptá na výchozí referovaní zařízení. Student odpovídá správně za pomoci senzoru. Komise se ptá na hysterezi senzoru. Student neví odpovědět. Komise se ptá na pořadí testu. Na mechanický, elektrický a kamerový test. Student odpovídá, že pořadí bylo stanoveno. Komise se ptá na zakládání a vybíraní zásuvky. Student odpovídá, že zakládaní je provázení ručně. Komise se ptá na ostatní zamítnutý varianty. Student je nemá zapsané v práci. ani jejich zhodnocení v práci. Komise se ptá legislativu(harmonizační předpis) a právní nároky na uvedení do provozu. Student odpovídá kontrolováním stroje. Odpověď je nesprávné. Analýza rizik byla udělána dle ISO 12100. Student rozebírá analýzu rizik. Komise se ptá na rizika u daného zařízení. Student neví. Komise se ptá na další mechanické nebezpečí. Student odpovídá jedním příkladem. Komise se ptá na normu ČSN EN 614-1. Student neví. Komise se ptá na životnost: odhad 20 let, z kterých komponent vychází. Student odpovídá hroty a uložení. Student neodpovídá správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO