Návrh robotizovaného pracoviště na montáž vrtačkových sklíčidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem robotického pracoviště pro montáž vrtačkových sklíčidel. V první části je popsána základní problematika. Další část obsahuje rozbor výroby vybraného sklíčidla, který pokračuje tvorbou robotického pracoviště včetně jeho součástí. Práce se zabývá také návrhem pracovního cyklu, analýzou rizik a ekonomickým zhodnocením. Výkresová dokumentace, 3D model pracoviště a video simulace pracovního cyklu tvoří přílohu této práce.
Master's thesis is focused on design of robotized workplace for assembly of drill chucks. In the first part the fundamental issue is described. The next part contains an analysis of selected chuck, which continues with design of robotized workplace including components. The thesis is also focused on a work cycle design, risk analysis and economic evaluation. Drawing documentation, 3D workplace model and work cycle simulation video is attached.
Description
Citation
KOUTŇÁK, J. Návrh robotizovaného pracoviště na montáž vrtačkových sklíčidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
Student začíná prezentaci cílem práce a pak rozborem montáže sklíčidla. Student pak pokračuje prezentace vlastní práce a to montážní stanice. Nasledují možné varianty a výběr varianty. Student pak zobrazuje simulaci výrobního cyklu a ekonomické zhodnocení práce. Komise se ptá na vypracovaný systémový rozbor. Student jmenuje vnější aspekty rozboru. Komise se pak ptá na analýzu rizik a na její postup. Student odpovídá částečně správně. Komise se ptá na použití normy bezpečnost robotických pracoviště. Komise se dal ptá na synchronizace robotů. Student odpovídá správně. Komise se ptá na další kritéria u zhodnocení variant. Student odpovídá další kritéria: ekonomické zhodnocení, zástavbový prostor. Komise se ptá na možnost automatizace montáže. Student odpovídá, že je to na zvážení. Komise se ptá na automatické nastavení sklíčidla. Student odpovídá, že je použit polohovací trn. Komise se ptá na založení sklíčidla na trn. Student odpovídá, že je použit středící trn.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO