Výroba dílů s odlehčenou strukturou a topologickou optimalizací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem držáku hořáku svařovacího stroje za využití topologické optimalizace a odlehčených mřížkových struktur. Cílem práce je seznámit se s problematikou použití topologické optimalizace v různých softwarech a aplikovat metody na danou součást držáku. Závěr práce je věnován navrhnutí výroby a ekonomickému zhodnocení.
This thesis deals vith the design of welding torch holder using topology optimization and lattice structure. The objective of this thesis is gaining knowledge about topology optimization in different software and aplication of methods to that part. Conclusion of this thesis is about production design and economic evaluation.
Description
Citation
POSPÍŠIL, J. Výroba dílů s odlehčenou strukturou a topologickou optimalizací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Monika Horáková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Co je podle vás dlouhodobé cyklické namáhání? Jakou únavu jste zde uvažoval? částečně zodpovězeno 2. Z jakého materiálkového polotovaru odvozujeme mez kluzu? částečně zodpovězeno 3. Co je to linerární motor? nezodpovězeno 4. Je konečná aplikace skutečně reálná zakázka? zodpovězeno 5. Jakou slitinu hliníku byste zvolil pro danou aplikaci? zodpovězeno 6. Co je to teplota tavení? zodpovězeno 7. Nakreslete binární diagram Al - Si. částečně zodpovězeno 8. Co je to tyčinkové eutektikum? nezodpovězeno 9. Co má ve struktuře korozivzdorná ocel? zodpovězeno 10. Jaké má chemické složení korozivzdorná ocel? zodpovězeno 11. Odkud jste odvodil hodinové sazby pro jednotlivé operace? částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO