Koncepční návrh zástavby tepelného spínače do konstrukce družice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na sestavení přehledu konstrukcí a teplených cest kosmických lodí a kosmických vozidel, které se v současné době používají. Na základě specifických požadavků a standardů jsou vypracovány koncepční návrhy zástavby tepelného spínače do konstrukce družice. V jednotlivých kapitolách jsou popsány určité členy, které se na vedení tepla podílí a jsou důležité pro navrhované koncepty z pohledu konstrukce. Diplomová práce popisuje postupy výpočtu tepelných vodivostí a rozložení působící tíhové síly do míst uchycení pro jednotlivé koncepty. Na závěr provádí hodnocení a výběr potenciálně nejvhodnějšího návrhu.
This Master thesis focuses on compiling a construction and heat-paths overview of space ships and space vehicles, which are used currently. Based on specific requirements and standards, conceptual designs are developed for the inclusion of a thermal switch into the satellite structure. In these chapters, specific parts are described, which partake on the heat conduction and are important from the construction view for these designed concepts. This Master thesis describes methods of computation of thermal conductivities and distribution of the force of gravity to the points of attachment for individual concepts. At the end, an evaluation and selection of the potential optimal concept is done.
Description
Citation
VRBA, M. Koncepční návrh zástavby tepelného spínače do konstrukce družice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Stavba letadel
Comittee
prof. Ing. Antonín Píštěk, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Jebáček, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Daněk, CSc. (člen) doc. Ing. Miloslav Petrásek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Hlinka, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Šplíchal, Ph.D. (člen) Ing. Robert Theiner, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Štrůbl (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
Student prezentoval svoji diplomovou práci. Zodpověděl otázky oponenta ke spokojenosti komise. Následovaly otázky od komise, kde student prokázal znalosti dané problematiky a dobře reagoval na všechny otázky. Otázky se týkaly principu funkce tepelného snímače a detailů navrhovaných řešení. Komise se dále doptávala studenta a shledala posudky vedoucího i oponenta jako přílišně kritické. Komise ohodnotila obhajobu jako dobrou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO