Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením finanční situace vybrané společnosti a následnými návrhy na její vylepšení ve sledovaném období 2014–2018. Název analyzované společnosti je DT – Výhybkárna a strojírna, a.s. a její hlavní činností je výroba železničních a tramvajových výhybek. Bakalářská práce se dělí na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány základní pojmy a vysvětleny jednotlivé ukazatele. Následující praktická část slouží k využití získaných informací z teorie k samotné finanční analýze. Na konci bakalářské práce je prostor pro doporučení návrhů na zlepšení finančního zdraví společnosti.
This bachelor´s thesis is focused on the evaluation of the financial situation of a selected company and is followed by proposals on its improvement during the period between the years 2014–2018. The name of the analyzed company is DT – Výhybkárna a strojírna, a.s. and her main activity is a production of railway and tram turnouts. Bachelor´s thesis is divided into theoretical and practical part. In theoretical part the basic concepts are explained and the selected indicators are described. The following practical part is there to use the information from previous theory to do the financial analysis itself. At the end of bachelor´s thesis there is a space for some proposals to improve the financial health of the company.
Description
Citation
DOUDĚROVÁ, L. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
Otázky vedoucího: nejsou Otázky oponenta: Proč je pro společnost důležité neustálé zvyšování produktivity práce a jak k tomu hodnocená společnost přistupuje? Zodpovězeno. Jaká rizika mohou v budoucnosti ohrozit ekonomickou prosperitu společnosti? Zodpovězeno. Hanušová, CSc: Uvádíte, že Vámi vybraná společnost má zpracovaný environmentální management. Proč tyto zákony,kterými se společnost řídí, neuvádíte? Nezodpovězeno. Proč jste neuvedla, jaký dopad bude mít realizace návrhů na ukazatele finanční analýzy? Částečně zodpovězeno. Schüller, Ph.D.: Jak je možné, že Vámi vybraná firma má monopol na železniční výhybky? Zodpovězeno. Myslíte si, že hrozí riziko vstupu nového konkurenta do tohoto odvětví nebo existují bariéry pro vstup apod.? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO