Procesní postavení nespolehlivého plátce DPH

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou nespolehlivého plátce DPH. Jedná se o relativně nový institut, který má za úkol poskytnout správci daně účinný nástroj pro boj s daňovými podvody a zabránění daňovým únikům. Práce porovnává teoretické poznatky s těmi praktickými. První část obsahuje výklad pojmů jako je daň, daň z přidané hodnoty a jejich základní konstrukční prvky. Ve druhé části je představen institut nespolehlivého plátce a jeho fungování v praxi.
The bachelor’s thesis deals with the issue of unreliable VAT payer. It is relatively new institute in tax administration, which is supposed to provide the tax administrator with an effective tool for combating tax fraud and preventing tax evasion. The thesis compares theoretical findings with practical findings. First part includes explanation the terms such as tax, value added tax and their basic structural elements. In the second part is introduced institute of unreliable payer and how it works in practice.
Description
Citation
STRÝČKOVÁ, A. Procesní postavení nespolehlivého plátce DPH [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (předseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
otázka oponenta práce - odpovězeno Ing. Křížová - Na str. 69 a 70 uvádíte v dlouhém textu možné návrhy a modelové situace. Bylo by možné je zpracovat graficky či pomocí tabulek, aby to pro uživatele práce bylo srozumitelnější? - částečně odpovězeno doc. Lajtkepová - Modelové situace v práci jsou vymyšlené, případně jsou zpracovány na základě reálných studií? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO