Konstrukční návrh experimentálního zařízení pro zkoušení zdvihu a přítlačné síly aktuátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem zařízení pro zkoušky tepelného spínače. Zaměřuje se především na konstrukci, avšak nepomíjí ani potřebné měřící vybavení, postupy měření a další specifikace. První část práce popisuje požadavky kladené na vývoj experimentálního zařízení. Další část řeší výběr snímače polohy a snímače síly, součástí je rozsáhlá studie možností. Následný úsek práce pojednává o systému automatické regulace a měření teploty, uvádí potřebné parametry komponentů a navrhuje jejich implementaci. Závěrečná část práce popisuje, jak se dospělo k navržené konstrukci zařízení. Nechybí pevnostní analýzy a postupy měření při tlakové a tahové zkoušce.
The bachelor thesis examines the design of testing facility for heat switch. It focuses mainly on the construction, but it does not omit the necessary measuring equipment, measuring procedures and other specifications. The first part describes the requirements for the development of experimental facility. The next part deals with the selection of position sensor and force sensor, which includes an extensive study of possibilities. The following section deals with the automatically controlled heating system and temperature measurement, lists the necessary parameters of components, and proposes their implementation. The final part of the thesis describes how to achieve to the structural design of the testing facility. There are also strength analyses and measurement procedures for pressure and tensile testing.
Description
Citation
ZATLOUKAL, T. Konstrukční návrh experimentálního zařízení pro zkoušení zdvihu a přítlačné síly aktuátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Hlinka, Ph.D. (předseda) Ing. Miroslav Šplíchal, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Navrátil, Ph.D. (člen) Ing. František Vaněk, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šplíchal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-22
Defence
Reakce na otázku oponenta: Student se vyjádřil pozitivně ohledně poznávání vesmíru, ale Otázka: Uvažoval jste i jiné druhy než odporový snímač? Odpověd: Odporový snímač byl zvolen z více variant s ohledem na cenu. Otázka: Jaký je měřicí rozsah v rámci testování? Není rozsah příliš velký oproti snímači? Student se vyjádřil k použité konstrukci a výběru. Otázka ohledně přesnosti měření. Odpověd: Přesnost je dána rozlišením a nelinearitou v měřicím systému. Diskuse ohledně plánované realizace návrhu. Otázka: Bylo součástí práce i určení metodiky pro určení přesnosti měření? Student vysvětlil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO