Plánování a provedení letu na základě meteorologických předpovědí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá meteorologickými prvky a jevy s ohledem na letectví. Soustřeďuje se na zdroje, ze kterých je možné získat nezbytné předpovědi a informace o počasí, jak při plánování letu, tak jeho provedení. Autor jako soutěžní pilot provádí rozbor konkrétních letů, při nichž měl možnost zhodnotit a porovnat kvalitu povětrnostních informací různých zdrojů a jejich důsledky na sportovní výkon.
This bachelor thesis deals with meteorological elements and phenomena with respect to aviation. It focuses on sources from which it is possible to obtain the necessary forecasts and weather information, both in flight planning and execution. The author, as a competition pilot, performs an analysis of specific flights, during which he had the opportunity to evaluate and compare the quality of weather information from various sources and their implications for sports performance.
Description
Citation
ZAPLETAL, J. Plánování a provedení letu na základě meteorologických předpovědí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Profesionální pilot
Comittee
doc. Ing. Slavomír Vosecký, CSc. (předseda) Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. (místopředseda) JUDr. Jaromír Hammer (člen) RNDr. Karel Krška, CSc. (člen) Ing. Mgr. Pavel Imriš, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Jelínek (člen) Ing. David Jágr (člen)
Date of acceptance
2020-07-22
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce formou PPT prezentace. Následně byly přečteny posudky práce a student zodpověděl otázku od oponenta. Student poté reagoval na dílčí dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO