Návrh využití technologie Blockchain ve firemním prostředí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Táto diplomová práca sa zaoberá vytvorením návrhu využitia technológie blockchain vo firemnom prostredí. Hlavným cieľom práce je vytvoriť návrh pre vybraný firemný proces a jeho implementácia v konkrétnej blockchainovej platforme. Analýza súčasného stavu popisuje aktuálny proces a požiadavky spoločnosti na funkcionalitu novej technológie. V návrhovej časti práce som realizovala porovnanie vybraných blockchainových platforiem. Následne som vybrala to najvhodnejšie riešenie a implementovala v ňom svoj návrh. Táto kapitola ďalej obsahuje návrh postupu ako overiť, či je daný proces vhodný na implementáciu blockchain technológie alebo nie. Ďalej popisuje ako postupovať pri výbere vhodného riešenia a vyzdvihuje jeho kľúčové faktory.
This diploma thesis deals with the creation of a design for the utilization of blockchain technology in a corporate environment. The main goal of this work is to create a proposal for a business process and its implementation in a specific blockchain platform. The analysis of the current state of the process describes current process and company’s requirements for the functionality of new technology. In the design part of the work, I compared specific blockchain platforms. As a result of this part I chose the most suitable solution for the implementation of my proposal. This chapter further includes the design of a methodology for verifying whether the process is suitable for the implementation of a blockchain technology or not. Moreover, it describes how to proceed when choosing a suitable solution and highlights its key factors.
Description
Citation
DZURDZÍKOVÁ, K. Návrh využití technologie Blockchain ve firemním prostředí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační management
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Sedlák (člen) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Ing. Bernard Neuwirth, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2020-07-17
Defence
Otázka vedoucího diplomové práce: Existuje ve firmě i jiná iniciativa o zapojení Blockchainu do podnikových procesů? Odpovězeno Jaké procesy budou ovlivněny zavedením Vašeho řešení? Je zde nějaký přesah do ostatních částí firmy? Odpovězeno Jaký je dle Vašeho názoru klíčový benefit využití Blockchain v tomto procesu? Odpovězeno Otázka oponenta diplomové práce: V ekonomickém hodnocení se neposuzují pouze náklady, ale odhadují se i přínosy. Uveďte přínosy řešení a uveďte, zda některé z nich by šlo kvantifikovat. Odpovězeno doc. Ing. Miloš Koch, CSc.: Jak vedení společnosti IBM vnímalo, že jste vybrala na vlastní proces řešení od konkurenční společnosti. Odpovězeno doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D.: Vidíte využití Blockchainu i v akademické sféře? Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO