Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení kvality zákazníků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá principy fuzzy logiky a jejich využitím v rámci obchodní činnosti distribuční společnosti. Jsou představeny 2 modely, založené na bázi těchto principů, sloužící k vyhodnocování kvality odběratelů dle několika jejich atributů, na základě čehož jsou rozřazováni do cenových kategorií odlišujících se různě vysokými obchodními přirážkami.
The diploma thesis deals with fuzzy logic and its use in business activities of a distribution company. Two models using fuzzy set theory are presented. These models are able to evaluate quality of customers through their attributes. Based on these calculations, they are classified into several price categories which differ in margin.
Description
Citation
GÁBRLE, M. Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení kvality zákazníků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) Ing. Petr Dydowicz, Ph.D. (člen) Ing. Jan Luhan, Ph.D., MSc (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
otázka oponenta - Ing. Monika Šebestová Mohlo by se stát, že by některý ze vstupních atributů nebyl k dispozici? Je na tuto situaci model připraven? Pokud ne, dal by se model o tuto funkcionalitu rozšířit? - zodpovězeno člen komise - Použil jsem ve formuláři (str.53) interní nebo také extermní funkce? - zodpovězeno člen komise - RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. Podle čeho hodnotíte kvalitu zákazníka? Co je to pocitový faktor? Na čem záleží pocitový faktor? - zodpovězeno člen komise - doc. Ing. Radek Doskočil. Ph.D., MSc Jaký je současný stav hodnocení kvality zákazníka? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO