Návrh a realizace monitoru sériové komunikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Obsahem práce je návrh a realizace sériového monitoru pro UART rozhraní. Práce popisuje vytvoření hardwarového zařízení starajícího se o sběr dat z analyzovaných komunikací a jejich distribuci prostřednictvím USB sběrnice. Dále se text věnuje propojení sériového monitoru se softwarem Wireshark pomocí rozhraní extcap. Pro zobrazení dat v čitelné podobě je vytvořen dekódovací skript, který je následně testován na vybraném protokolu. Poslední část práce se věnuje vyhodnocení propustnosti hardwarového zařízení v závislosti na zaplněnosti datové linky.
Aim of this thesis is design and realization of serial communication monitor. The thesis describes creation of hardware device responsible for collecting data from analyzed communications and for distribution of these data by USB bus. Thesis also explains connection between serial monitor and software Wireshark by extcap interface. Visualization of data in readable format is done by decoding script, which is tested by selected protocol. The last part of the study is focused on evaluation of data permeability of hardware device according to data line fullness.
Description
Citation
ŠNAJDER, J. Návrh a realizace monitoru sériové komunikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Josef Ferda (člen) mjr. Ing. Václav Křivánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-22
Defence
Student v prezentaci představil svou diplomovou práci. Po přečtení posudku vedoucího práce a posudku oponenta práce student odpověděl postupně na tři otázky položené oponentem. Tyto otázky student zodpověděl bez problémů. Dále odpovídal na otázky položené jednotlivými členy komise, směřující např. na potřebu galvanického oddělení UART rozhraní od analyzátoru. Celé vystoupení včetně odpovědí na položené otázky hodnotila komise jako výborné.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO