Lis LKDE 500 s přímým pohonem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem této diplomové práce je návrh mechanického dvoubodového lisu s excentrickou hřídelí a přímím pohonem. Práce obsahuje návrhové a kontrolní výpočty dle zadaných parametrů a výkresovou dokumentaci hlavních částí lisu.
The topic of this master thesis is design of the mechanical two-point press with eccentric shaft and direct drive. The thesis contains design and control calculations according to given parameters and also contains drawings of main parts for the press.
Description
Citation
VACHEK, J. Lis LKDE 500 s přímým pohonem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-22
Defence
Student začíná prezentaci obsahem práce a návrhovými varianty. Prezentace pokračuje multikriteriální analýzou, kontrolními výpočty a komponentami lisu. Následuje popis dílčích části stroje: rámu stroje, vyvažovacích válců a tlumiče střihu. Student odpovídá na první otázku vysvětlením mazáním dílčích komponentů. Na druhou otázku student zmiňuje parametry pohonu. Komise doplňuje první otázku a to zda bude mazání ruční nebo automatické. Student odpovídá, že mazání bude automatické. Komise se ptá na parametr multikriteriální analýzy a to obtížnosti řízení. Student vysvětluje, že u varianty 2 jsou použity dva motory. Komise se ptá na vysvětlení přímého pohonu v kontextu zadání. Student odpovídá, že zde není použit akumulátor energie, tedy pohon je přímo napojen na mechanizmu beranu. Komise se ptá na strojní výpočty a vstupní parametry. Student zmiňuje výpočet pevnosti hřídele a dimenzování pohonu. A jako parametry zmiňuje kroutící moment, brzdění a další. Komise se ptá na bezpečnost stroje. Student zmiňuje technické výpočty. Komise se ptá na zajištění beranu v horní poloze. Student navrhuje vzpěru. Student také zmiňuje, že pohon má hydraulickou brzdu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO