Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předkládaná bakalářská práce zkoumá a hodnotí finanční situaci výrobního podniku prostřednictvím vybraných metod finanční analýzy a posléze se snaží navrhnout opatření, která povedou k zefektivnění rozhodování managementu ve finančně-ekonomických otázkách, což se pozitivně projeví na celkovém hospodaření vybraného podniku.
The bachelor thesis is focused on researching and rating of the financial situation of the manufacturing company. That is done by using selected methods of financial analysis. Then the thesis is trying to propose procurations, which will help to effective decision making in financial-economic questions. These procurations will have a positive effect on total economy of the selected company.
Description
Citation
MARCINOV, D. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-27
Defence
Otázky vedoucího práce: odpovězeno Otázky oponenta práce: odpovězeno doc. Brychta: Navrhujete částečnou implementaci systému JIT. Kterých položek by se uvedené týkalo ? Jak konkrétně by vypadala selekce položek ? - částečně odpovězeno doc. Brychta: Navrhujete prodej nemovitostí ? O které nemovitosti by se jednalo ? Jaká je tržní hodnota těchto nemovitostí ? - částečně odpovězeno Ing. Pěta: Jaká je hodnota pohledávek k ovládající osobě ? - neodpovězeno Ing. Pěta: Provedl jste úpravy účetních výkazu? Pokud ano, jaké ? – částečně odpovězeno Ing. Pěta: Jaký je důvod zadržování VH ve společnosti ? - neodpovězeno Ing. Pěta: Vznesl připomínku ke SWOT analýze. Chybí zde část příležitosti a hrozby. Komise se ztotožňuje se závěry vedoucího práce, která poukazala na obecnost závěrů a absenci jejich adekvátního vyhodnocení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO