Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou finančnej situácie zvolenej maloobchodnej spoločnosti pomocou elementárnych metód finančnej analýzy. Prvá časť práce sa zaoberá objasnením teoretických východísk, ktoré sa vzťahujú k danej problematike. Získané teoretické poznatky sú ďalej uplatnené v analytickej a návrhovej časti. Analytická časť obsahuje charakteristiku podniku, aplikáciu konkrétnych metód finančnej analýzy na danú spoločnosť a zhodnotenie jej finančnej situácie. Posledná návrhová časť využíva výsledky z vykonanej analýzy a na ich základe sú formulované konkrétne návrhy na zlepšenie finančnej situácie spoločnosti.
This bachelor thesis analyses the financial situation of a selected retail company using elementary methods of financial analysis. The first part of the thesis focuses on the definition and clarification of the theoretical concepts that relate to the issues being examined. These concepts are also applied in the analytical part of the thesis and are used to propose a solution to the examined issues. The analytical part of the thesis describes the retail company in detail and provides financial analysis and evaluation of the company using the specific methods described in the first part. Based on the financial analysis, the last part of the thesis presents specific proposals to improve the financial situation of the company.
Description
Citation
HUSÁROVÁ, N. Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (místopředseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-27
Defence
Ing Zuzana Křížová, Ph.D. V kapitole 1.7.1 se nezabýváte bonitními modely, přestože jsou v názvu kapitoly. K čemu slouží bonitní modely a proč nejsou vypracovány? částečně odpovězeno Ing. Nina Bočková, PhD. Na stránce 47 je uvedeno "došlo k poklesu na straně aktiv a taktéž k poklesu výsledku hospodaření o 35%". Co ovlivní vyplacení peněz společníkovi? U číslovky nejsou uvedeny jednotky, jedná se o tisíce nebo miliony? odpovězeno Navrhujete, aby Hornbach otevřel novou prodejnu. Bylo to konzultováno s vedením společnosti? odpovězeno Je v okolí navržených lokalit k nové výstavbě pobočky již nějaká konkurence? odpovězeno Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. Na základě čeho jste zařadila Hornbach do kategorie střední podnik? částečně odpovězeno Kde jsou uvedeny účetní závěrky ve Vaší práci? částečně odpovězeno Mluvíte o konkurenci a uvádíte 5 společností. Jak je velké konkurenční prostředí pro společnost Hornbach ve Slovensku? Zohledňovala jste konkurenci v uvedených třech lokalitách? částečně odpovězeno Co je hlavním důvodem pro zvolení Honbachu zákazníkem? Pro rozhodnutí lokalizace nemáte podklad. odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO