Zplyňovací technologie v ČR a v zahraničí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá zplyňovacími technologiemi v ČR a v zahraničí. První část popisuje stručnou historii zplyňování, charakteristiku děje, nejdůležitější typy zařízení určených pro tyto účely, jaké mají vlastnosti a možnosti použití v praxi. Samostatná část je věnována zplyňování biomasy. Druhá část je věnována firmám a institucím, které se této technologii věnovaly. Je zde uveden obor, v kterém se společnost pohybuje, a stručný popis jejich zařízení s konkrétním využitím v praxi.
This bachelor's thesis deals with gasification technologies in the Czech Republic and abroad. The first part describes brief history of gasification, characteristics of the process, the most important types of equipment intended for this purpose, what are their properties and possibilities of use in practise. A separate part is dedicated to biomass gasification. The second part is dedicated to companies and institution that have dealt with this technology. There is a place of business in which the company operates, and a brief description of their equipment with specific use in practice.
Description
Citation
KUNERT, Š. Zplyňovací technologie v ČR a v zahraničí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Michal Špiláček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-28
Defence
Student předvedl obhajobu práce. Student odpověděl na otázky oponenta. Co znamená alutermní a autotermní zplyňování. Jak je plyn využíván? Student odpověděl úplně. Jaká pyrolýza probíhá při zplyňování? Student odpověděl. Je potřeba nějaká úprava paliva pro využití pro zplyňování? Student odpověděl úplně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO