Analýza vlivu různého modelu geometrie svaru na únavovou pevnost svarku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na analýzu únavové životnosti jednoduchého svarového spoje. Hlav-ním cílem práce bylo porovnání různých metod hodnocení svarových spojů a různých přístupů tvorby geometrie výpočtových modelů. Výpočty jsou realizovány analyticky a numericky. Numerické řešení je prováděno pomocí MKP. Daný problém je analyzován v open-source programu Salome Meca a v komerčním programu ANSYS Workbench.
The work was focus on the analysis of the fatigue life of a simple welded joint. The main goal of this work was to compare different methods of evaluation of welded joints and different methods of creating a geometry of computational models. Calculations were per-formed analytically and numerically. The numerical solution was performed using FEM. The problem was analysed in the open-source program Salome Meca and in the commercial pro-gram ANSYS Workbench.
Description
Citation
HOLETA, A. Analýza vlivu různého modelu geometrie svaru na únavovou pevnost svarku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Horníková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) Ing. Petr Marcián, Ph.D. (člen) Ing. Petr Vosynek, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-28
Defence
Posluchač představil běhen asi 10 minut svou bakalářskou práci. Dále odpověděl na všechny otázky oponenta a dalších členů komise: Jaké veličiny jsou na osách u únavové křivky? Co je to amplituda a rozkmit napětí u cyklického zatěžování? Jaký je rozdíl mezi nízkocyklovou a vysokocyklovou únavou? Co je to třída FAT u cyklického zatěžování? Jaký je rozdíl mezi statickým a dynamickým zatěžováním?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO