Chytrá ložiska

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou chytrého ložiska, které bude možné využívat pro zpřesnění a předpověď stavu ložiska. Ke své realizaci využívá kyber-fyzického systému jako vhodný aparát pro průmyslové využití. Jsou zde zmíněné jednotlivé vazby a souvislosti v rámci tohoto systému. Dále je zde uveden souhrnný přehled komerčně nabízených chytrých ložisek. Ten je doplněn o patentová řešení a vědecké studie, jež by mohly poukázat na budoucí vývoj v této oblasti.
This thesis deals with the issue of smart bearing, which can be used to refine and determine the condition of the bearing. Due to its advantageous availability of the cyber-physical system as a suitable apparatus for industrial use. The links and connections within this system are mentioned here. The following is a summary of commercially available smart bearings. It is complemented by patent solutions and scientific studies, which could point to future developments in this area.
Description
Citation
JUNEK, J. Chytrá ložiska [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszyński (předseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen) Ing. Petr Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Majer, Ph.D. (člen) Ing. Oldřich Ševeček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-23
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji bakalářskou práci, dále byly přečteny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Poté byly členy komise položeny následující otázky související s bakalářskou prací: Jaké byste rozlišil formy tenzometrů a způsoby jejich montáže? Můžete nějak blíže okomentovat používanou terminologii v oblasti chytrých ložisek? Proč jste s agentem spojil programovací jazyk Java? Dokáže agent přemýšlet? Jakým způsobem byste zhodnotil alternativní možnosti napájení bezdrátových senzorů? Mohl byste uvést nějaké další nadstandartní možnosti senzorů implementovaných do chytrého ložiska? Po zodpovězení všech dotazů byla obhajoba celkově hodnocena jako velmi dobrá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO