Analýza chování modelu vibračního generátoru s více stupni volnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Na začátku této bakalářské práce je rešerše vibračních generátorů s více stupni volnosti. V rešerši jsou uvedeny různé možnosti rozšíření užitečného frekvenčního pásma pomocí zvýšení stupňů volnosti. Dále je analyzováno chování jednoho vibračního generátoru se sinusovým buzením a jednoho s reálným buzením s využítím počítačového modelu v Matlab & Simulink. Především je kladen důraz na výstupní elektrický výkon a energii v závislosti na různých geometrických parametrech a elektromagnetickém tlumení.
The first part of this bachelor’s thesis is an overview of vibration energy harversters with multiple degrees of freedom. Several options of broadening the usefull frequency bandwidth thanks to multiple degrees of freedom are described in the overview. The following part is a model in Matlab & Simulink analyzing behaviour of a vibration-powered generator with a harmonic excitation and another one with a real excitation. The main focus is on the output electrical power and energy in relation to geometrical parameters and electromagnetic damping.
Description
Citation
WITASSEK, T. Analýza chování modelu vibračního generátoru s více stupni volnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszyński (předseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen) Ing. Petr Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Majer, Ph.D. (člen) Ing. Oldřich Ševeček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-24
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji bakalářskou práci, dále byly přečteny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Poté byly členy komise položeny následující otázky související s bakalářskou prací: Kde v práci se vyskytuje simulace odezvy při harmonickém buzení? Jak by se odezva systému změnila při buzení cosinovým signálem? Jakým způsobem byste pro váš systém zjistil amplitudo-frekvenční charakteristiku? Po zodpovězení všech dotazů byla obhajoba celkově hodnocena jako dobrá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO