Návrh a tvorba proxy pro penetrační testování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na návrh a vývoj proxy sloužící pro účely penetračního testování. Práce se dělí na tři hlavní části a začíná teoretickou částí rozebírající základní technologie a principy, na kterých aplikace staví. Druhá kapitola se zabývá analýzou současného stavu hodnotící aktuálně dostupné alternativy pro penetrační testy síťové komunikace. Z provedených analýz jsou vyvozeny požadavky na finální produkt, jehož návrh a vývoj je popsán v kapitole vlastního návrhu. V závěru práce je shrnuto vyvinuté řešení a jeho přínosy pro penetrační testování.
This bachelor’s thesis is aimed at design and development of proxy for penetration testing. The thesis is divided into three main parts and begins with a theoretical part, which is focused on fundamental technologies and principles on which the application is based. The second part is focused on comparison of currently available solutions. The third part contains the creation of the proxy itself. The last chapter contains a summary of this thesis and the benefits of the developed product for penetration testing.
Description
Citation
VÁLKA, M. Návrh a tvorba proxy pro penetrační testování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dydowicz, Ph.D. (člen) Mgr. Eva Michalíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-30
Defence
Otázky od oponenta - zodpovězeno Ing. Ondrák - Nástroj jste vyvíjel konkrétně pro firmu nebo je volně šířitelný? - zodpovězeno Ing. Ondrák - Na jaké operační systémy je řešení použitelné? - zodpovězeno Ing. Ondrák - Uvažoval jste o rozšíření řešení mimo TCP protokol na UDP? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO