Pasivní kmitočtové výhybky pro dvoupásmové reproduktorové soustavy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá návrhom pasívných reproduktorových výhybiek pre dvojpásmové reproudktorové sústavy. Cieľom sú dva rozdielne návrhy frekvenčných výhybiek, ktoré majú dosiahnuť vyrovnanú frekvenčnú modulovú charakteristiku. Daľším cieľom tejto práce je vytvorenie postupu návrhu frekvenčnej výhybky. Tento postup bude použitý ako návod laboratórnej práce . Dalším cieľom je vytovroenie postupov návrhov meraní potrebných pre návrh a následné overenie vlastností frekvenčných výhybiek, tieto postupy budu rovnako súčastou laboratórnych úloh. Posledným cieľom tejto práce je návrh frekvenčnej výhybky s meniteľnými parametrami. Práca taktiež porovná postupy návrhov a zhodnotení dosiahnutých výsledkov vyrobených frekvenčných výhybiek.
-
Description
Citation
VYDARENÝ, J. Pasivní kmitočtové výhybky pro dvoupásmové reproduktorové soustavy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (předseda) MgA. Mgr. Ondřej Jirásek, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Mgr. Tomáš Staudek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-09-03
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky k obhajobě: V práci jste využil pro aproximaci výhybky druhého řádu (jejích filtrů) metodu Linkwitz-Riley a pro třetí řád metodu Butterwoth. Neuvažoval jste vyšší řády výhybek s aproximací Linkwitz-Riley? Jaký je v současné době nejčastěji využívané řády výhybek a jejich aproximace? Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO