Replika historické dýky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou výroby repliky dýky. V této práci jsou popsány základní informace o historii dýk, jejich konstrukci a technologiích používaných pro jejich výrobu. Dále je zde popsán průběh zhotovování prototypu dýky včetně jejího konečného sestavení a zhodnocení.
This bachelor’s thesis deals with a production of dagger replica. This work describes basic information about history of daggers, their construction and technologies used for their production. Furthermore, there is described manufacturing of the dagger prototype including its final assembly and evaluation.
Description
Citation
ČECH, J. Replika historické dýky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-10-01
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Vysvětlete detailně postup plátování kovů u damaškové oceli. - zodpovězeno 2. Lze v některých částech výroby nahradit ruční nástroje strojními pomůckami? - zodpovězeno V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Není u výroby damaškových ocelí jedna zdvojená vrstva při přehýbání? - zodpovězeno 2. Metalografické výbrusy jste realizoval vy? - zodpovězeno 3. Mělo smysl vybranou čepel kalit s ohledem na použitý materiál? - zodpovězeno 4. Čepel je ztupena naschvál? - zodpovězeno 5. Tvrdost podle Brinella máte v označení w, co to znamená? - částečně zodpovězeno 6. Z čeho se vyrábí kulička pro měření tvrdosti podle Brinella? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO