Možnosti analýzy signálu na platformě Arduino

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá možností analýzy signálu na platformě Arduino, vytvořením programu, pomocí kterého je možné v rámci signálu provést výpočet střední hodnoty, efektivní hodnoty a Fourierovy transformace a tyto výsledky přenese do počítače. Rovněž se zabývá testováním vytvořeného programu a zhodnocením možných omezení při využití platformy Arduino.
The aim of this bachelors thesis is to analyse signal with Arduino platform by creation of program which is able to perform calculations of signal´s mean value, efficiency value, Fourier transform and subsequent export of these results into computes. Furthermore it examines testing of this program and evaluation of possible limitations with usage of Arduino platform.
Description
Citation
HAVLÍČEK, M. Možnosti analýzy signálu na platformě Arduino [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šrámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-10-02
Defence
Student seznámil členy komise se svou závěrečnou prací na téma „Možnosti analýzy signálu na platformě Arduino“: Arduino, Tvorba programů, Vzorečky, Střední hodnota, Výsledky testování programu DC, Efektivní hodnoty, Výsledky testování programu RMS, FFT, Výsledky testování programu FFT, Výstup pro praxi. Student bez váhání odpověděl na otázky oponenta. Otátky členů komise: Jaký je matematický význam FFT? Naznačte frekvenční obraz sinusového průběhu. Jaké využití v praxi může mít Vámi vytvořené zařízení? Student odpovídal na otázky komise se střídavými úspěchy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO