Design zvlhčovače vzduchu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou návrhu ultrazvukového zvlhčovače vzduchu s časově nastavitelnou funkcí aromaterapie pro domov i kancelář. Je kladen důraz na snadnou manipulaci s nádržkou na vodu a její pohodlnou údržbu, zdravotní aspekt aromaterapie a v neposlední řadě i na jednoduchý, avšak atraktivní vzhled. Návrh produktu zohledňuje poznatky získané analýzou zvlhčovačů vzduchu dostupných na současném trhu.
This bachelor’s thesis focuses on creation of a design for an ultrasonic air humidifier with an optional aromatherapy mode with an automatic power off option. This product is designed for both home and office. The most stressed aspects of the air humidifier are an easy manipulation and cleaning of the water reservoir and simple, yet attractive visual. The design is based on the knowledge gained from the analysis of existing air humidifiers.
Description
Citation
PISKAČOVÁ, A. Design zvlhčovače vzduchu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (předseda) doc. Ing. arch. Jan Rajlich (místopředseda) Ing. Dana Rubínová, Ph.D. (člen) akad. soch. Josef Sládek, ArtD. (člen) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-10-01
Defence
Studentka prezentovala svou bakalářskou práci. Vedoucí přednesla posudek. Oponent přednesl posudek. Otázka oponenta: Jak bude vyřešena signalizace o stavu docházející vody v zásobníku? Svoboda: Jak technicky filtrem docílíte demineralizované vody? – částečně zodpovězeno Je nádobka skutečně určena na vodu z vodovodu? – zodpovězeno Z výstupu, kde jde pára, je vlhkost 100%, jak je zaručeno, že se voda v těchto místech nebude srážet a zpět ztékat po kulovém tvaru? – zodpovězeno Křenek: Bylo nutné opěrnou kouli seřezávat stejně jako kouli hlavní pro zajištění stability? – zodpovězeno Proč má každý z větracích otvorů každý jinou délku? – zodpovězeno Rajlich: Jaký objem má nádobka na vodu? – zodpovězeno Jak dlouho vydrží baterie přístroje? – zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO