Problematika uvádění obráběcích center na trh Evropské unie a Společenství nezávislých států

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou uvádění obráběcích center na trhy Evropské unie a Společenství nezávislých států (v současné době Eurasijské hospodářské unie). První část diplomové práce je zaměřena na legislativní požadavky Evropské unie a Euroasijské hospodářské unie týkající se uvádění výrobků na trh a jejich srovnání, systémový rozbor řešené problematiky a certifikační schémata. Druhá část diplomové práce je zaměřena na analýzu bezpečnostních požadavků týkajících se CNC obráběcích center, vypracování a srovnání požadavkových listů pro trhy Evropské unie a Eurasijské hospodářské unie.
This thesis discusses introducing CNC machining centers to the markets of the European Union and the Commonwealth of Independent States (currently the Eurasian Economic Union). The first chapter of the thesis focuses on the legal requirements for placing the products on the markets of the European Union and the Eurasian Economic Union, their comparison, systematic analysis of the problem, and certification schemes. The second chapter of the thesis analyses safety requirements for CNC machining centers, discusses CNC machines checklists development and their comparison for the markets of the European Union and the Eurasian Economic Union.
Description
Citation
DROZDOV, F. Problematika uvádění obráběcích center na trh Evropské unie a Společenství nezávislých států [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šrámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-10-02
Defence
Student seznámil členy komise se svou závěrečnou prací na téma „Problematika uvádění obráběcích center na trh Evropské unie a společenství nezávislých států“: Motivace, Cíle diplomové práce, CNC obráběcí centrum, Historický vývoj od SNS po EAHU, Analýz a současných legislativních požadavků EU a EAHU, Značky potvrzení shody v rámci EU a EAHU, Moduly posuzování shody v rámci EU, Schémata posuzování shody v rámci EAHU, Postup uvádění obráběcího centra na trhy EU a EAHU, Bezpečnostní normy pro obráběcí centrum EU a EAHU, Požadavkový listy pro trh y EU a EAHU, Srovnání požadavků na vertikální obráběcí centrum. Student bez váhání odpověděl na otázky oponenta. Otázky členů komise: Prakticky ukážte cetifikační listy.(nezodpovězeno) Jaká bezpečnostní ochrana musí být a z čeho vyplývá. (nezodpovězeno) Slide č. 9 - Co je modul H a proč z ní vyplývají uvedené směrnice? Co vše musí obsahovat prohlášení o shodě? Které směrnice musí splnit? Vysvětlete princip hospodářství procesní kapaliny v obráběcím stroji. Které harmonizační předpisy upravují uvádění produktu na trh? (nezodpovězeno) Student váhavě odpovídal na otázky komise se střídavými úspěchy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO