Návrh malé modelářské CNC frézky s pevným stolem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem této práce je návrh malé modelářské CNC frézky s pevným stolem pro obrábění dřeva, plastu, popřípadě lehkých slitin (Al, Zn atd.). Součástí je i výpočtová zpráva a výkresová dokumentace vybraných uzlů. Začátek této práce je tvořen úvodem do problematiky frézek, jejich rozdělení a následná analýza trhu. Následně jsou navrženy na základě analýzy trhu vstupní parametry a v poslední části se nachází výpočtová zpráva, samotný návrh konstrukce frézky a krátké ekonomické zhodnocení.
The topic of this work is the design of a small model CNC milling machine with a fixed table for machining wood, plastic, or light alloys (Al, Zn, etc.). It also includes a calculation report and drawing documentation of selected nodes. The beginning of this work consists of an introduction to the issue of milling machines, their distribution and subsequent market analysis. Subsequently, the input parameters are designed on the basis of market analysis and in the last part there is a calculation report, the design of the milling machine itself and a short economic evaluation.
Description
Citation
HANZAL, J. Návrh malé modelářské CNC frézky s pevným stolem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-10-01
Defence
Student seznámil členy komise se svou závěrečnou prací na téma: „Návrh malé modelářské CNC frézky s pevným stolem“. Student váhavě odpověděl na všechny oponentské otázky. Jak budete montovat saně? Jak srovnáte vedení? Proč jste použil referenční hranu a jakou plní funkci? Jak bude vypadat cena obrábění, jestliže zadavatel nedodá vlastní materiál k obrábění? Jakým způsobem se bude řešit referování os? Student váhavě odpovídal na otázky komise se střídavými úspěchy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO