Zakázkový projekt na zdvihací zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce si klade za cíl navržení a výrobu zdvihacího zařízení do dodávkového automobilu Volkswagen Crafter long. V úvodu jsou zpracovány základní informace o zdvihacích zařízeních. Dále jsou uvedeny komerčně dostupné alternativy řešení zadaného projektu. Praktická část je zaměřená na návrh zdvihacího zařízení do dodávkového automobilu a technologické postupy pro výrobu jednotlivých dílů zdvihacího zařízení. Návrh zahrnuje volbu vhodných strojů, kontrolních pomůcek a obráběcích nástrojů, provedenou s ohledem na dostupné strojní vybavení. V závěru jsou vypracovány montážní postupy, zkouška, návrhy na vylepšení a zhodnocení zdvihacího zařízení.
The aim of this thesis is to design and manufacture a lifting device to the Volkswagen Crafter long vehicle. In the first part, I present a simple descriptive overview of different lifting devices based on their principle and use. Next, commercially available alternative solutions to the given problem are shown and discussed. The main goals of the practical part are the design of the lifting device that fits to a carriage van according to given specifications and the description of the technological processes for the manufacturing of individual components of the device. The design includes selection of proper machines, measuring devices and working tools, which was carried out based on the available equipment. Finally, manufacturing, testing and evaluation are described and discussed together with the possibilities for future improvement.
Description
Citation
MATĚJÍČKOVÁ, E. Zakázkový projekt na zdvihací zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zbyněk Studený, Ph.D. (člen) Ing. Petr Valášek (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-10-05
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Uvažovala jste při návrhu kinematiku zvedacího zařízení? částečně zodpovězeno 2. Byly uvažovány určité bezpečnostní hlediska? Jakých hodnot nabýval koeficient bezpečnosti? částečně zodpovězeno 3. Jaké je finanční porovnání stávajícího a navrhovaného řešení? zodpovězeno 4. Jak jste postupovala při návrhu zvedacího zařízení? částečně zodpovězeno Otázky členů komise byly částečně zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO