Metodika hodnocení a odměňování vrcholových manažerů

Abstract
Disertační práce se zaměřuje na vytvoření nové metodiky hodnocení a odměňování pro vrcholové manažery v prostředí českého zpracovatelského průmyslu. Na základě literární rešerše byly vymezeny jednotlivé způsoby hodnocení a odměňování této vybrané skupiny pracovníků. Vzhledem ke komplexnosti řešené problematiky je nutné se zaměřit také na výkonnost podniku, která je sledována prostřednictvím ukazatele EBITDA. Tento ukazatel je následně hlavním pilířem pro odměňování manažerů. Metodika je tvořena ještě dalšími dvěma pilíři. Prvním je makroekonomický ukazatel hrubého domácího produktu, druhým je kvalitativní faktor etického aspektu práce manažera. Cílem práce je vytvořit metodiku odměňování, která bude využitelná pro české prostředí, bude spojovat odměnu manažera s jeho výkonností a výkonností podniku a mohla by vést ke snížení nákladů zastoupení. Pro její tvorbu bylo klíčové získání primárních dat prostřednictvím dotazníkových šetření a pilotních studií, které byly vyhodnoceny matematicko-statistickými metodami. Výsledná metodika je aplikována na konkrétní podnik v rámci verifikace navržené metodiky.
The dissertation focuses on the creation of a new methodology of evaluation and remuneration for top managers in the environment of the Czech manufacturing industry. Based on a literature search, individual methods of evaluation and remuneration of this selected group of employees were defined. Due to the complexity of the issues addressed, it is also necessary to focus on the company's performance, which is monitored through the EBITDA indicator. This indicator is then the main pillar for the remuneration of managers. The methodology consists of two more pillars. The first is the macroeconomic indicator of gross domestic product, the second is the qualitative factor of the ethical aspect of the manager's work. The work aims to create a remuneration methodology that will be usable for the Czech environment, will combine the manager's remuneration with his performance and the performance of the company and could lead to a reduction in the cost of representation. The key to its creation was the acquisition of primary data through questionnaire surveys and pilot studies, which were evaluated by mathematical and statistical methods. The resulting methodology is applied to a specific company within the verification of the proposed methodology.
Description
Citation
PROCHÁZKOVÁ, K. Metodika hodnocení a odměňování vrcholových manažerů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (člen) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (člen) doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marie Paseková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-01-22
Defence
Obhajoba disertační práce proběhla formou videokonference v prostředí MS Teams. Obhajoba je nahrávaná. Dotazy jsou podávány online a doloženy přiloženými listy, které tazatelé vložili ve formě dokumentů ve wordu. Doktorandka odpověděla na dotazy oponentů: - Ve své disertační práci používáte pojmy výkonnost podniku a výkonost manažera. Můžete je definovat. - Ve své práci na str. 87 píšete: „Výhodou databáze Amadeus je bezplatný přístup a možnost …“ Prosím vysvětlete. - V podnicích je výše odměn u CEO mnohdy vázána i na EBIT, proč je z vašeho pohledu vhodnější ukazatel EBITDA? - Může navrhovaný model přinést i negativní efekty nebo rizika? - Jaký je design Vašeho výzkumu? Odkud jste čerpala otázky do dotazníku a interview? - Jak chápete efektivnost manažera a jak byste ji měřila? - Diskutujte možnosti konstrukce ukazatele EVA, ev. představte metodiku výpočtu, použitelnou pro konstrukci faktoru finanční výkonnosti v podnicích ČR. - V čem vidíte největší teoretický přínos, resp. přínos příslušnému vědnímu oboru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO