Návrh pohyblivého jezu na řece Želivce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce „Návrh pohyblivého jezu na řece Želivce“ je návrh rekonstrukce pevného jezu v obci Soutice na řece Želivce v ř. km 1,639. První část práce se zabývá lokalizací zájmového území a popisem všech podkladů potřebných pro návrh jezu. Součástí první části je i krátká rešerše uvažovaných konstrukcí, jejíž poznatky jsou dále aplikovány při návrhu pohyblivé jezové konstrukce. Dále práce pokračuje stanovením návrhového průtoku a výběrem vhodné konstrukce pevné spodní stavby jezu a pohyblivého uzávěru, kterým je spodní stavba osazena. Na základě zvolených typů konstrukcí jsou provedeny hydrotechnické výpočty, které zahrnují i dílčí posouzení stability jezu. Práce je zakončena technickým popisem navržených objektů a závěrečným zhodnocením dosažení stanovených cílů práce. Součástí studie je výkresová část dokumentující navržené objekty.
The purpose of the diploma thesis „Design of a movable weir on the Želivka river" is a design of the reconstruction of a fixed weir in Soutice village on the river Želivka at km 1,639. The first part of the thesis deals with the localization of the area of interest and a description of all documents needed for the weir design. The first part also includes a short search of the considered structures, the findings of which are further applied in the design of a movable weir structure. Furthermore, the work continues by determining the design flow and selecting a suitable structure of the fixed weir substructure and movable closure, which is fitted to the substructure. Based on the selected types of structures, hydrotechnical calculations are performed, which also include a partial assessment of the weir stability. The thesis ends with a technical description of the proposed objects and a final evaluation of the determined achievements of the work. Part of the study is a drawing part documenting designed objects.
Description
Citation
STANĚK, T. Návrh pohyblivého jezu na řece Želivce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Aleš Havlík, CSc. - předseda, prof. Ing. Jaromír Říha, CSc. - místopředseda, Ing. Šimon Pospíšilík - tajemník, Ing. Iva Jelínková - člen, doc. Ing. Aleš Dráb, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Julínek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Po přečtení posudků vedoucího a oponenta práce studenta odpověděl na dotazy uvedené v posudcích. V rámci rozpravy byly položeny studentovi následující dotazy: - Jsou hydrologické údaje ovlivněny nádrží Švihov. - Jak byste řešil dostupnost a manipulaci na jezu a vodní elektrárně. - Jak byste navedl ryby do rybího přechodu. - Na základě čeho jste volil jezová pole a klapkový uzávěr. Proč jste volil 2 jezová pole. - Proč je návrhový průtok poloviční vzhledem k hltnosti elektrárny. - Kde byste získal průtoková data pro návrh turbín. Jaké parametry se měří na vodních nádrží. Student odpověděl na všechny uvedené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO