Projekt strojně-technologické části hydraulického okruhu laboratoře SPU v Nitře

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem hydraulického okruhu v prostorách laboratoře Slovenskej poľnohospodarskej univerzity v Nitře se zaměřením na projekt jeho strojně-technologické části. Součástí práce je popis stávajícího stavu a seznam požadavků investora. Hlavním úkolem práce je zhotovení projektové dokumentace, dle které se bude provádět hydraulický okruh v prostorách konkrétní laboratoře Katedry krajinného inženierstva, která je součástí Fakulty zahradníctva a krajinného inženierstva Slovenskej poľnohospodarskej univerzity v Nitře. Byla zvolena recirkulační koncepce hydraulického okruhu, využívající podzemní zásobní nádrž vody, rozvodná nerezová potrubí a měrné tratě ve formě hydraulických žlabů. Voda je okruhem dopravována pomocí ponorných odstředivých čerpadel. Tento okruh bude sloužit pracovníkům výše zmíněné fakulty k vědeckým i výukovým účelům. Součástí práce jsou i hydrotechnické výpočty a vizualizace ovládání hydraulického okruhu. Výsledný návrh vychází z řady jednání s investorem a odpovídá jeho požadavkům.
This Master’s thesis deals with design of hydraulic circuit of laboratory of the Slovak university of agriculture in Nitra with focus on project of its machine part. The thesis includes a description of current condition of the laboratory and a list of investor’s requirements. The main task of this thesis is to complete a project documentation which will be used to build a hydraulic circuit in laboratoty of Department of Water Resources and Environmental Engineering under Faculty of Horticulture and Landscape Engineering of the Slovak University of Agriculture in Nitra. The hydraulic circuit is based on recirculation concept. It consists of an underground water storage tank, stainless steel distribution pipes, measuring flumes and centrifugal submersible pumps. The hydraulic circuit will serve employees of the university for their scientific and educational purposes. Important parts of this thesis are hydrotechnical calculations and circuit control visualisations. The final design is based on a series of negotiations with the investor and suits his requirements.
Description
Citation
BOHÁČ, D. Projekt strojně-technologické části hydraulického okruhu laboratoře SPU v Nitře [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Aleš Havlík, CSc. - předseda, prof. Ing. Jaromír Říha, CSc. - místopředseda, Ing. Šimon Pospíšilík - tajemník, Ing. Iva Jelínková - člen, doc. Ing. Aleš Dráb, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Julínek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Po přečtení posudků vedoucího a oponenta práce studenta odpověděl na dotazy uvedené v posudcích. V rámci rozpravy byly položeny studentovi následující dotazy: - Jaké druhy problémů se budou řešit v navrhované laboratoři. - Je váš návrh variantou, nebo konečným řešením. - Jaké uplatnění mají studenti využívající navrhovanou laboratoř. - Jak jste se podílel na prováděcím projektu s vedoucím projektu, překryv projektu s diplomovou prací. Student odpověděl na všechny uvedené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO